Trøffelhuset

Trøfler kommer i et utal af typer. De navngives sporadisk og man kan let tage fejl. Derfor er det væsentligt altid at kigge efter de latinske navne. F.eks. bruges betegnelsen "hvide trøfler" om tre forskellige sorter, hvor kun den ene er den "ægte" hvide trøffel fra Alba: Tuber Magnatum Pico. Vi anfører altid den latinske betegnelse for at undgå misforståelser.

Send os gerne en mail, hvis du har spørgsmål om trøfler.

Sommertrøflen - den milde, delikate nøddesmag

Sommertrøflen (Latin: Tuber aestivum vitt.) har sæson fra maj til december. Udvendig ligner de sorte trøfler med den noprede overflade, men indvendig er de hvide/lysebrune. Duften minder mest om de sorte trøflers men er knap så intens. Hasselnøddeagtig i smagen.Efterårstrøflen

Efterårstrøflen (Latin: Tuber uncinatum Chatin) også kaldet Bourgogne-trøffel (findes dog også i Italien) har sæson fra oktober til januar. Udvendig ligner den sorte trøfler med den nubrede overflade, men indvendig er de lysebrune. Duften og smagen minder om sommertrøflen, men mere kraftig.Den sorte trøffel - den kraftige vintertrøffel

Den fantastiske sorte vintertrøffel (Latin: Tuber melanosporum vitt.) findes fra november til marts. Umiddelbart ligner den sin fætter, sommertrøflen, men er sort både udvendig og indvendig og har en karakteristisk kraftig duft af fugtig jord i en skovbund. Den sorte trøffel er måske den som oftest dukker op på de (rigtig) gode restauranter. Dens smag gør sig perfekt til vildtretter - men hvad færre ved er, at den er lige så velegnet til fisk.

Den hvide trøffel - køkkenets diamant

Hvide trøfler fra Alba (latin: Tuber Magnatum Pico) har sæson fra oktober til december. De har en lys brun i reglen glat overflade og er hvide indvendig. Blandt trøfler har de hvide den absolut mest intensive og stærke duft. Den er så kraftig at få gram rå trøffel bedøver smagsløgene i flere timer. Den hvide trøffel kaldes for rette for køkkenest diamant og er en unik smagsoplevelse, som man aldrig glemmer. Den høje pris modsvares af den kraftige aroma - der skal med andre ord meget lidt hvid trøffel til, før den præger retten.


Hvide forårstrøfler

De hvide forårstrøfler (Latin: Tuber Albidum Pico eller Tuber Borchii) findes fra midten af januar til slutningen af april. Smagen minder om den hvide trøffel, men er en kende mere skarp. Også kaldet hvid sommertrøffel (lidt misvisende da sæsonen slutter ultimo april/primo maj) eller hvidlig trøffel.


Trøflernes sæsoner

Jan

Feb

Mar

April

Maj

Juni

Juli

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

Tuber Aestivum Vitt. 
Sommertrøfler
        X X X X X X X  
Tuber Uncinatum Chatin
Efterårstrøffel
X X X
Tuber Melanosporum Vitt.
Sort vintertrøffel
X X X               X X
Tuber Magnatum Pico
Hvide trøfler
                X X X X
Tuber Albidum Pico 
Hvid forårstrøffel
X X X X