Trøffelhuset

En trøffel er ikke en is-dessert eller et stykke chokolade. En trøffel er en svamp, der lever under jorden og helst i en skov.

Der findes mange forskellige trøffelsorter og ikke alle er spiselige. Men de bedste af de spiselige trøfler har opnået et ry, som ellers kun er tilfaldet delikatesser som caviar, safran og meget god foie gras. Det skyldes trøflens absolut unikke smag - den underlige aroma af skovbund, svamp, træ... ja - det er umuligt at beskrive. Det faktum, at trøfler er meget svære at dyrke og derfor stadig skal findes ude i de store italienske skove af hemmelighedsfulde italienske mænd med trøffelopsnusende hunde medvirker til mysteriet. Og prisen, selvfølgelig. Sjældne og efterspurgte produkter har det med at koste penge.

Så trøfler er dyre, ja. Men hvad Trøffelhuset gerne vil formidle er, at trøfler kan og skal anvendes i små delikate mængder, og dermed er det faktisk ikke voldsomt kostbart at opleve trøffelsmagen.

Flest trøffelsorter i Italien

Mange kender trøflen som noget fransk - nærmere bestemt som Perigor-trøflen. Men Italien er faktisk det land i verden, hvor der vokser flest forskellige, spiselige trøffelsorter, heriblandt de fem kendteste typer, som Trøffelhuset har valgt at lagerføre på grund af deres fantastiske smag og anvendelighed. Da trøfler navngives meget skiftende vælger vi altid også at anføre de latinske navne.

  • Sommertrøflen (latin: Tuber æstivum vitt.)
  • Efterårstrøflen (latin: Tuber uncinatum Chatin)
  • Den sorte vintertrøffel(latin: Tuber melanosporum vitt.)
  • Den hvide trøffel(latin: Tuber magnatum pico)
  • Den hvide forårstrøffel(latin: Tuber Albidum Pico også kaldet Tuber Borchii)

Hver trøffelsort har sin egen sæson og kun inden for denne er det muligt at købe friske trøfler. Men trøfler kan konserveres og fryses og på den måde anvendes året rundt. Læs mere om de forskellige typer trøfler her.


Om trøfler

En trøffel er ikke en is-dessert eller et stykke chokolade. En trøffel er en svamp, der lever under jorden og helst i en skov.

Der findes mange forskellige trøffelsorter og ikke alle er spiselige. Men de bedste af de spiselige trøfler har opnået et ry, som ellers kun er tilfaldet delikatesser som caviar, safran og meget god foie gras. Det skyldes trøflens absolut unikke smag - den underlige aroma af skovbund, svamp, træ... ja - det er umuligt at beskrive. Det faktum, at trøfler er meget svære at dyrke og derfor stadig skal findes ude i de store italienske skove af hemmelighedsfulde italienske mænd med trøffelopsnusende hunde medvirker til mysteriet. Og prisen, selvfølgelig. Sjældne og efterspurgte produkter har det med at koste penge.

Så trøfler er dyre, ja. Men hvad Trøffelhuset gerne vil formidle er, at trøfler kan og skal anvendes i små delikate mængder, og dermed er det faktisk ikke voldsomt kostbart at opleve trøffelsmagen.

Flest trøffelsorter i Italien

Mange kender trøflen som noget fransk - nærmere bestemt som Perigor-trøflen. Men Italien er faktisk det land i verden, hvor der vokser flest forskellige, spiselige trøffelsorter, heriblandt de fem kendteste typer, som Trøffelhuset har valgt at lagerføre på grund af deres fantastiske smag og anvendelighed. Da trøfler navngives meget skiftende vælger vi altid også at anføre de latinske navne.

  • Sommertrøflen (latin: Tuber æstivum vitt.)
  • Efterårstrøflen (latin: Tuber uncinatum Chatin)
  • Den sorte vintertrøffel(latin: Tuber melanosporum vitt.)
  • Den hvide trøffel(latin: Tuber magnatum pico)
  • Den hvide forårstrøffel(latin: Tuber Albidum Pico også kaldet Tuber Borchii)

Hver trøffelsort har sin egen sæson og kun inden for denne er det muligt at købe friske trøfler. Men trøfler kan konserveres og fryses og på den måde anvendes året rundt. Læs mere om de forskellige typer trøfler her.